Kamutová mouka

Oproti klasické pšenici má až dvojnásobný obsah živin, vysoký obsah selenu, zinku, hořčíku a nenasycených mastných kyselin

Kamut je starodávná odrůda tvrdé pšenice pěstovaná již před 5000 lety ve starém Egyptě. Neprošla žádným šlechtěním ani genetickou úpravou, a tak si zachovává své jedinečné vlastnosti, pro které se zařazuje do zdravého jídelníčku.

V čem tkví výhody kamutové mouky?

Oproti klasické pšenici má až dvojnásobný obsah živin, vysoký obsah selenu, zinku, hořčíku a nenasycených mastných kyselin. Je lépe stravitelná, má mírnou nasládlou oříškovou chuť a vůni. Likviduje volné radikály a tím snižuje riziko vzniku rakovinotvorných buněk, chrání zrak a podporuje imunitu. Lépe zasytí. Má nižší glykemický index oproti běžné pšenici.

Oblíbená je mimo jiné i proto, že nezpůsobuje zdravotní problémy spojené s trávením. Když se kamutová mouka přidá do těsta, ve kterém proběhne proces fermentace má to na lidský organismus velmi blahodárný vliv.

Náš tip
na pečivo z kamutu

Kamutovou mouku jsme objevili nedávno a jsme z ní opravdu nadšení. Žádné genetické úpravy, žádné zdravotní potíže.

Slané pečivo
  • Chia rohlík s kamutem
  • Multicereální kostka s kamutem
Sladké pečivo
  • Kamut s fíky